Атопичният дерматит е АД - информационна кампания

тема
дата
1/8/2022
автор
Ива Димова

Федереция "Български пациентски форум" запчова информационна кампания под надслов "Атопичният дерматит" е АД.

Местата за срещи с пациенти ще бъдат в гр. Бургас и гр. Варна, съответно в дните 06 август и 20 август 2022 г., от 10,00 до 17,00 ч.

В дните на кампанията, представителите на пациентските организации, ще провеждат анкети сред гражданите относно заболяването Атопичен дерматит. Всеки желаещ ще може да се включи в подписка, в подкрепа искането на пациентите – тежките форми на Атопичен дерматит да бъдат поети за лечение от НЗОК, с актуализацията на бюджета през октомври 2022 г.

Атопичният дерматит е често срещано заболяване. Приблизително 10-15% от децата и  около 3-5% от възрастните са засегнати от атопичен дерматит в Европа. В България от тежка форма на атопичен дерматит страдат около 45 човека.

България е единствената страна в Европа, която не лекува нито една от формите на атопичен дерматит, с обществени средства. В Европейския съюз вече са одобрени няколко иновативни терапии, които овладяват най-тежките форми на заболяването.

Искането на пациентите е тежката форма на лечение да бъде поета от НЗОК с актуализацията на бюджета през октомври 2022 г.

Място на провеждане на инициативата за гр. Бургас:

- Пешеходната алея срещу сградата на Общината;

Място на провеждане на инициативата за гр. Варна:

- Пешеходната зона в близост до х-л „Черно море“

Присъединете се към дискусията